Ukończyłam studia na kierunku dietetyka Wydziału Lekarskiego Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie (studia licencjackie oraz magisterskie), oraz Zarządzanie na Uniwersytecie Ekonomicznym w Krakowie. Jestem członkiem Polskiego Towarzystwa Dietetyków ze statusem Dietetyk Medyczny. Podczas trwania studiów sukcesywnie zdobywałam doświadczenie zawodowe.
Brałam udział w licznych praktykach w jednostkach żywienia i poradniach specjalistycznych Szpitala Uniwersyteckiego oraz przedszkolach i Domach Pomocy Społecznej w Krakowie.
Po studiach odbyłam staż w Centralnej Dietetyce firmy cateringowej. Swoją wiedzę pogłębiam na licznych szkoleniach i konferencjach. Od 7 lat wykładam przedmioty związane z dietetyką w rocznej szkole policealnej w Krakowie. Obecnie współpracuje z kilkoma przychodniami w Krakowie (Superior, Vadimed, Unimed, Centrum Nowoczesnych Terapii Dobry Lekarz).
W swojej pracy lubię kontakt z drugim człowiekiem, charakteryzuje mnie duża wrażliwość na problemy drugiej osoby. Każdemu klientowi poświęcam ogromną uwagę co skutkuję ułożeniem właściwej diety dostosowanej indywidualnie do potrzeb pacjenta.
Moją pasją jest gotowanie oraz poszukiwanie nowych przepisów i smaków na kulinarnej mapie Krakowa. Lubię spacery i aktywne formy spędzania wolnego czasu.
Jeżeli do tej pory Twój sposób odżywiania nie był prawidłowy umów się na wizytę a ustalimy razem plan działania.
Odbyte kursy i konferencje:
05.2012 rok – Szkolenie „Żywienie i suplementacja osób fizycznych” – Nutricenter;
10.2012 rok – IV Konferencja Naukowo – Szkoleniowa otyłość i jej oblicza;
10.2013 rok – V Konferencja Naukowo – Szkoleniowa Nutraceutyki i Żywność funkcjonalna w Zdrowiu i Chorobie;
12.2014 rok – Konferencja Nowoczesne Leczenie Żywieniowe wyzwanie medycyny XXI wieku;
03.2015 rok – Szkolenie „Rola dietetyka w cateringu szpitalnym” – ASPEN;
06.2015 rok – Szkolenie „Polymorphisms and Responsiveness to Diet” – CMUJ;
11.2015 rok – Konferencja Trends in Dietetics Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków.
09.2016 rok – Szkolenie „Psychodietetyka – praca z pacjentem otyłym” – eMBe Magdalena Bugaj Doradztwo Żywieniowe
12.2016 rok – Szkolenie „Dietoterapia chorób autoimmunologicznych tarczycy wg Evidence Based Nutrition” – Śląskie Centrum Zdrowia
11.2017 rok – Szkolenie „Psychodietetka” z mgr. Karoliną Gruszecką – Premuium Sport Academy
06.2018 rok – Szkolenie „Żywienie i suplementacja w zaburzeniach miesiączkowania” – Sowiński Sport Nutrition
09.2018, Kurs „Intendent” – NOVA Centrum Edukacyjne
03.2019 rok – Szkolenie „Żywienie zbiorowe okiem inspekcji sanitarnej – jadłospisy w zakładach żywienia zbiorowego, catering” – Project edukacja, rozwój, kompetencje
01-04.2019 rok – Kurs „Psychologia dla dietetyka” – Gabinet Psychodietetyczny Flow by Ania pod patronatem Psychologii w Polsce Sp. z o.o
08.2019 rok – Szkolenie „Tłuszcze z czym to się je?” – Warsztat Nauki dr.Damian Parol
02.2020 rok – Szkolenie „Kontrola łaknienia” – Warsztat Nauki dr. Damian Parol
05.2020 rok – Szkolenie „Jedz normalnie, osiągaj więcej” – Dietetyka nie na żarty Arkadiusz Matras
06.2020 rok – Webinarium „Insulinooporność okiem dietetyka” – Dietomedica Olga Mrawiec
09.2020 rok – Szkolenie „Żywienie kobiet w ciąży i w czasie karmienia piersią” prowadząca Małgorzata Jackowska – Warsztat Nauki dr. Damian Parol
11.2020 rok – Konferencja „Mikrobiota a zdrowie dziecka” – Żywienie dziecka wczoraj i dziś, Uniwersytecki Szpital Dziecięcy w Krakowie
02.2021 rok – Szkolenie „SIBO in theory and practice” – Centrum Szkoleń Sportowych Tadeusz Sowiński
02.2022 rok – Szkolenie „Dieta w chorobach tarczycy – niedoczynność i hashimoto” prowadząca Małgorzata Słoma- Krześlak – Warsztat Nauki dr. Damian Parol
06.2022 rok – I Ogólnopolska Konferencja Współczesna Dietetyka „O zdrowiu kobiet” w Poznaniu
10.2022 rok – Szkolenie „Dieta w hiperurykemii i dnie moczanowej” – Warsztat Nauki dr. Damian Parol
10.2022 rok – Szkolenie „Dietoterapia w RZS” – Warsztat Nauki dr. Damian Parol
03.2023 rok – Konferencja „Dietetyka w ginekologii i położnictwie” – Polskie Towarzystwo Dietetyki
03.2023 rok – Konferencja Żywienie dziecka wczoraj i dziś „Praktyka oparta na faktach” – Uniwersytecki Szpital Dziecięcy w Krakowie
10.2023 rok – Konferencja „Żywienie, leczenie i suplementacja pacjentów kardiologicznych” – Polskie Towarzystwo Dietetyki